Psychotherapiepraktijk mevr. drs. A.M. Oude Vrielink


   

Hoe meldt u zich aan?

In het algemeen zal de huisarts u naar mij verwijzen. Een verwijsbrief van de verwijzer is nodig. Het is belangrijk dat uw huisarts/verwijzer vermeldt of het gaat om Gespecialiseerde GGZ of Generalistische Basis GGZ. Meer informatie vindt u hier.

 

Procedure voor aanmelden

 

Als u zich per e-mail aanmeldt, vermeld dan uw naam en telefoonnummer zodat ik met u contact kan opnemen.
Telefonisch aanmelden kan tijdens het
telefonisch spreekuur. Als u buiten het spreekuur belt, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken.

U wordt in de regel binnen twee werkdagen teruggebeld.

Pas nadat ik u telefonisch heb gesproken om samen te kijken of u bij mij met uw klacht en problemen terecht kunt, is er sprake van een aanmelding.

In het telefonisch contact met u vraag ik naar enkele gegevens en vertelt u in het kort over uw klachten en problemen. Ik kan dan een eerste inschatting maken of u met uw hulpvraag in mijn praktijk terecht kunt.

Als u een afspraak wilt maken, wordt gekeken op welke termijn het eerste gesprek mogelijk is. Momenteel is de aanmeldingswachttijd ongeveer 10 weken. Dit betekent dat de tijd tussen het eerste telefonische contact met u en het eerste intakegesprek ongeveer 10 weken bedraagt. Deze aanmeldingswachttijd geldt voor zowel Gespecialiseerde GGZ als voor Generalistische Basis GGZ.


Indien het erg druk is kan het zijn dat u op een wachtlijst wordt geplaatst. U wordt hiervan op de hoogte gesteld.

Er is geen behandelwachttijd; de behandeling start aansluitend aan de intake.

Er wordt geen onderscheid gemaakt in wachttijd voor bepaalde diagnoses of cliŽnten van verschillende zorgverzekeraars.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder of uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

Indien de zorgverzekeraar niet kan bemiddelen naar een andere geschikte zorgaanbieder, voldoet de zorgverzekeraar niet aan zijn zorgplicht en kan vervolgens door de NZa hierop worden aangesproken.

Datum laatste update van de wachttijd: 01-09-2018.

 


TERUG
© MOV 2006-2018 - Psychotherapiepraktijk Oude Vrielink